Produktinfo og gode råd

Benporcelæn

(fine bone china)

Benporcelæn blev oprindeligt udviklet i England og adskiller sig fra almindeligt porcelæn ved, at der i fremstillingsprocessen tilføres aske fra udglødet okseben. Det giver et lettere og mere elegant resultat med en ensartet overflade. Traditionel engelsk benporcelæn laves af 2 dele benaske, 1 del kaolin og 1 del feldspat (mineral) fra Cornwall. I dag kommer feldspaten dog hovedsageligt fra kilder uden for Storbrittanien.

Den første brug af benaske i keramik tilskrives Thomas Frye, som i 1748 lavede porcelæn af en slags blød lermasse. Sent i det 18. århundrede udviklede Josiah Spode produktet yderligere ved at iblande kaolin og gjorde til sidst benporcelæn så populært, at det kunne konkurrere med importeret orientalsk porcelæn.

Der er en teori om, at det var en misforståelse i en jesuitisk missionærs beretning om porcelænsfremstilling i Kina, som førte til de første forsøg med at bruge benaske i den vestlige porcelænsfremstilling. Uanset årsagen til de første eksperimenter, viste de, at lermasse iblandet benaske gav en meget hvid, stærk og halvgennemsigtig porcelæn.
Millefiori
 
En kendt glas  teknik  til dekoration af glas er  Millefiori (tusind blomster), betegnelsen for den teknik hvor blomster i hundrede vis stråler ud af glasset som en spraglet buket
Nørregades Glashandel | CVR: 34967415 | Nørregade 30, 1165 Kbh.k  | Tlf.: 33 11 29 22 | glashandel@mail.dk